Binnenkort een kinderfeestje? Je hebt niet meer nodig dan een eetkamertafel om er een heus festijn van te maken. In dit artikel negen tips om van een doodgewone tafel een ware eyecatcher te maken. En wel met een candybar.
Je eetkamertafel versieren: waarom?
Mama’s richten zich vaak op het schrijven van de uitnodigingen, het bedenken van het feestmenu en het plannen van de spelletjes, maar vergeten dat decoratie ook een essentieel onderdeel is van een kinderfeestje.
De grote trend in het versieren van een eetkamertafel is wel de candy bar of snoepbar; geschikt voor allerlei soorten feesten. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, babyshowers en natuurlijk bruiloften, maar ook voor een kinderfeestje is het een ware eye catcher. Een candy bar is meestal helemaal tot de nok toe gevuld met snoep.
Een variant op de candy bar is de sweet table (desserttafel). Het is een tafel vol met zoete lekkernijen; gebakjes zoals cupcakes, Franse macarons, taart, marshmellows en nog veel meer. Vaak wordt er een taart als centre piece gebruikt.
- Een candy bar bepaalt de sfeer; het is gezellig en cosy.
- Je zorgt dat de aandacht van de kleine gasten zich op één punt richt. Door te werken met kleuren, vormen en andere speelse elementen wordt een candy bar een belevenis.
- Instant vrolijk word je er van. En om ‘m op poten te zetten is het niet eens zo moeilijk.
- Een candy bar pas je helemaal aan aan de noden van je gasten. Er bestaat ook zoiets als een popcorn bar, een s’moresbar, een hartige snacktafel, een tafel waar je zelf wraps kan vullen, pizza’s kan beleggen of cupcakes kan versieren.
- Natuurlijk is een combinatie van zowat alles wat hier boven staat mogelijk. Je gasten zijn het referentiekader.
Tips van de professional
Je eetkamertafel omtoveren in een snoepbar is helemaal niet moeilijk. Dit zijn mijn tips.
- Maak altijd eerst een moodboard. Een moodboard is een collage van kleuren, sferen en details die onderdeel kunnen zijn van je concept. Je visualiseert dus je concept met een moodboard. Het is vooral een houvast om een bepaalde sfeer te creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een moodboard te maken.
Lees hier hoe je het verder aanpakt. - Ga uit van de desserts die je selecteert op basis van je moodboard en de gasten wat je verwacht. Kies een leuke mix van zes tot acht desserts en combineer met los snoepgoed. Bedenk een thema of een kleur.
- Teken een tafelplan uit. Waar ga je alles mooi plaatsen? Hoogtes en laagtes kunnen een handje helpen. Het maakt je desserttafel visueel interessant. Je kan ze creëren door cakestandaarden, glazen snoeppotten en dessertborden te gebruiken. Of pak dozen in met bijpassende papiertjes. Natuurlijk plaats je hoge stukken achteraan, de lage vooraan.
- Gebruik een centre piece, de ‘ster’ van je feesttafel. Daar moet alle aandacht naar toe gaan. Meestal is dat de taart. De andere desserts krijgen in je feesttafeldesign een lagere plaats.
- Je feesttafel versieren doe je bijpassend aan wat er op je tafel verschijnt. Heel tof zijn de backdrops in ballonnen. Of feestslingers. Hang ze achter je tafel of net aan de voorkant ervan.
- Pimp de zoetigheid. Met prikkers in je aperitiefhapjes, tussen je bloemen en in je desserten. Op de taart hang je een mini-feestslinger tussen twee houten stokjes. Bestrooi je cupcakes met kleurrijk strooisel en doe er een aangepast papiertje om.
- De snoeppotten vul je met snoepgoed in de kleuren van je thema. Versier de pot aan de buitenkant met een strik of een label. Opnieuw is hier je moodboard de leidraad. Welke kleuren poppen als het ware uit je moodboard?
Inspiring sweet tables on Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram
Ze zijn er weer ❤️????? #valentijn #ohlalaliefde #versiering #doop #babyborrel #verjaardag
Q: Wat denk jij?