Ben jij op zoek naar recepten voor een babyborrel of een communiefeest? Kijk niet verder. I’ve got you covered, baby!
Twee van mijn favoriete recepten en zo maar eens eventjes 20 recepten van collega-bloggers!
Geen dank.
Mijn favoriete recepten voor babyborrel of communiefeest
Fruitige marshmallowspiesen
Dit heb je nodig (per 4 personen)
1 net niet rijpe banaan, in stukken
8 aardbeien, kroontjes verwijderd
1/2 stevige mango, ontpit en in stukken
8 marshmallows
1/2 theelepels kaneel
Zo doe je het
Laat 4 bamboeprikkers in water weken of gebruik 4 metalen prikkers. Verdeel het fruit en de marshmallows over de prikkers.
Leg de spiesen op een rooster boven hete kolen. Bak ze 20-30 seconden aan elke kant tot de marshmallows zacht zijn (laat ze niet te lang liggen, want dan smelten ze).
Strooi de kaneel over de spiesen en serveer ze direct, als de marshmallows nog zacht zijn.
Chocoladetaart
Dit heb je nodig (per 10 personen)
150 gram bloem
50 gr goede cacao
1 volle theelepel bakpoeder
175 gr ongezouten boter (zacht)
150 gr ongeraffineerde bruine suiker
3 eieren, losgeklopt
250 ml. zure room
1 theelepel vanille-extract
Voor het glazuur
100 gr pure chocolade, in stukjes
150 gr. ongezouten boter (zacht)
125 gr roomkaas
175 gr. poedersuiker (gezeefd)
50 gr. pure, witte en melkchocolade, geraspt (ter versiering)
Zo doe je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 centimeter in en bedek met bakpapier.
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom. Klop in een andere kom de boter en de suiker licht en romig. Voeg al roerend beetje bij beetje de geklopte eieren en een lepel van het bloemmengsel toe aan het botermengsel.
Voeg het resterende bloemmengsel toe met de zure room en het vanille-extract en meng alles met een metalen lepel. Schep het beslag in de bakvorm en bak de taart 40-50 minuten in de oven, tot ie gerezen is en stevig aanvoelt.
De taart is klaar als een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de bakvorm en daarna volledig afkoelen op een rooster.
Het glazuur
Maak intussen het glazuur. Doe de chocolade in een kom en zet die op een pan zacht borrelend water. Laat de chocolade smelten en zet hem dan apart om af te koelen. Klop in een aparte kom de boter en roomkaas door elkaar met een houten lepel.
Spatel de poedersuiker erdoor, gevolgd door de afgekoelde chocolade. Klop niet te lang!
Snijd de gare taart horizontaal doormidden. Verdeel een derde van de glazuur over de onderste helft en plaats de onderste helft er bovenop.
Zet de taart op een snijplank of bord en verdeel het resterende glazuur over de boven – en de zijkant.
Versier de taart met de geraspte chocolade.
De favoriete recepten van collega-bloggers
Zoet
Framboos cheesecake in een glaasje
Oreo lolly’s met witte chocolade
Mermaid cupcakes met zeeblauwe (!) topping
Hartig
Vegetarische quiche met groenten
Kaaskoekjes voor koters (die over een uitsteker beschikken)
Drankjes
Spoetnik, een feestelijke champagne voor kinderen
Nieuwe blogreeks: partydesign!
Er is een nieuwe blogreeks, he mannekes.
Omdat-
Een feestje organiseren kan een feestje op zichzelf zijn. De voorbereidingen. Het bedenken van een leuk thema en concept. Het kiezen van kleuren. Het uitwerken van DIY en het aftellen naar de Big Day.
Elk kinderfeestje verdient een wow-factor.
Met de casestudy’s wil ik je inspireren om op zoek te gaan naar die van jou!
Ik ga je alles leren over concept, food & styling.
Wat staat er op de planning?
- De babyborrel
- Het communiefeest of een groeifeest
- Een verjaardagsfeestje voor een meisje (in twee verschillende thema’s)
- Een verjaardagsfeestje voor een jongentje
Q: Wat is jouw grootste zorg als het op partyplanning aankomt?
Zelf een ballonnenslinger maken? Zo doe je dat!
Buffet versieren: maak van je feesttafel een eyecatcher!
Een feestje écht een wow-factor te geven? Kies voor eye-catchers in de feestzaal!
Wat kunnen we doen om een feestje écht een wow-factor te geven? De eerste 6 tips
Recepten voor een paasbrunch: deze kunnen kinderen mee maken en ze vinden ze nog lekker ook!
Wil jij nog meer tips om van een tafel een feesttafel te maken? MamaExpert Academie maakte een PDF met 20 extra tips om aan de slag te gaan! Vraag ‘m snel aan.