PARC ofte Parent Community is een veilig en gesloten sociaal netwerk voor mama’s en papa’s.
Via deze app kunnen ouders de agenda van hun kroost delen met de ouders van bevriende kinderen. Daarnaast kan er ook gechat, ingecheckt en gecarpoold worden. En dit alles in een veilige en gesloten omgeving. Wij scrollden door de app en geven onze bevindingen.
PARC zet aan tot het delen van activiteiten
De gratis app werd begin september 2017 gelanceerd door twee jeugdvriendinnen, Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts. Met PARC willen ze een antwoord bieden op de vaak drukke sociale agenda’s die kinderen – en dus noodgedwongen ook hun ouders – er tegenwoordig op nahouden.
De app laat ouders toe om de activiteiten van hun kinderen te plannen, maar vooral ook om die te delen met andere ouders. Zo hopen ze ouders er toe aan te zetten om samen dingen te ondernemen en om elkaars opvangproblemen op te lossen. Met PARC kunnen ouders vlot hobby’s, activiteiten en kampen delen, laten weten dat hun kind ook komt, afspreken om te carpoolen, inchecken op leuke plekken en chatten.
Dat het een succes is, staat buiten kijf! In vier maanden werden er door enthousiaste ouders ruim 20.000 activiteiten gedeeld. Ondertussen is er ook een nieuwe feature.
Met PARC vinden ouders de favoriete plekken en activiteiten van hun kinderen automatisch terug in hun PARC-agenda. Het is het antwoord op het drukke agendaleven die kinderen – en dus ook hun ouders – tegenwoordig hebben.
PARC bundelt leuke adresjes
Nieuw is ook dat PARC leuke adresjes gaat bundelen. Dat zijn er nu al een honderdtal in België en Nederland, maar met de hulp van de parent community zouden deze adresjes snel moeten groeien.
Zoek je bijvoorbeeld een andere speeltuin dan die je altijd frequenteert of zoek je een kindvriendelijk restaurant ? PARC wil ervoor zorgen dat je die leuke plekjes makkelijk kan vinden. Handig!
De ‘adresjes’ zijn onderverdeeld in drie categorieën: Winkelen, Doen, en Eten en Drinken. Ouders kunnen adresjes zoeken, maar ze kunnen er dus ook zelf toevoegen.
“Elke ouder zal het wel herkennen: je hebt vakantie, je hebt geen zin om binnen te zitten met de kinderen, maar je bent die speeltuin waar je de voorbije drie dagen zat helemaal beu. Of je wil met het gezin een hapje gaan eten, maar je zoekt een restaurant waar ze niet opschrikken van kinderen die een beetje lawaai maken en al eens een friet met hun vingers durven eten. Voor die momenten willen we met PARC een oplossing bieden”, leggen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts uit. “Nu hebben we al meer dan honderd geweldige tips voor België en Nederland, maar dat zullen er dankzij onze community heel snel veel meer worden”.
“Binnenkort willen we ook de organisaties en bedrijven achter leuke, kindvriendelijke plekken – theaterzalen, sportclubs, speeltuinen, musea – ook de kans geven om hun kalenders te delen via PARC. Zo vinden ouders de favoriete plekken en activiteiten van hun kinderen automatisch terug in hun PARC-agenda”.
Tot daar de theorie, maar is het ook leuk in de praktijk?
MamaExpert zet op een rijtje
De ‘adresjes’ zijn onderverdeeld in drie categorieën:
‘Winkelen’, ‘Doen’ en ‘Eten en Drinken’. Kan ik me als mama(blogger) uiteraard helemaal in vinden. Ik testte de app 48 uur uit en dit zijn mijn ervaringen –
PLUS
- PARC is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. Gratis, we like.
- Inschrijven is een eitje. Met een geldig e-mailadres, een paar persoonlijke gegevens (je naam en je achternaam) en een zelf gekozen paswoord ben je zo binnen. En je locatie natuurlijk.
- Van elk adresje krijg je een korte beschrijving en een URL. De locatie wordt ook weergegeven op Google maps, wat ik altijd professioneel vind.
- Door op een knop ‘inplannen’ te drukken, kan ik een adresje toevoegen aan de gedeelde PARC-agenda. Met de knop ‘inchecken’ check ik mezelf en mijn kind in op deze plaats, met de bedoeling dat mijn besloten netwerk me gaat vervoegen of met me gaat chatten. Handig als je een playdate hebt vastgelegd en elkaar niet vindt in de massa bijvoorbeeld.
- Zowel mijn dochter van drie als mijn zoon van zes komen aan hun trekken binnen het aanbod van PARC. Mooi.
- In het algeheel is PARC een bijzonder aantrekkelijke app. Hier is over nagedacht.
MIN
- Als je zoon zes jaar is, is het behoorlijk lang scrollen in de verjaardagskalender. Wellicht kan dit handiger met een short cut.
- Minder mooi vind ik: de uitgelichte afbeeldingen. Ze lijken zo van de websites zélf te zijn gecopy-pasted en dat doet heel erg afbreuk aan de look-and-feel van deze PARC! Kan vast beter!
- Dat het aanbod, vooral in de categorie ‘Winkelen’ nog moet worden uitgebreid, merken we dan weer omdat we na slechts zeven Belgische adresjes meteen in Nederland belanden. Ik vraag me dan af of Nederlandse adresjes iets is waar ik op zit te wachten.
- Of het nou heel erg belangrijk is voor mensen die géén OCD hebben, maar de afstanden zijn een beetje uit de losse hand. Tel er gemiddeld een kilometer of drie à vijf bij, dan zit je dichter bij de waarheid. Maar enfin, een foutenmarge is toegestaan, me dunkt.
MamaExpert besluit over PARC
Dat ze de app nog veel gaat gebruiken. Niet meteen omwille met de deelfuncties met andere ouders, maar wel om de leuke adresjes te ontdekken die in de ‘Winkelen’-, ‘Doen’-, en ‘Eten en Drinken’-categorieën behelzen. Er valt namelijk nog heel wat te beleven zo in Vlaanderenland voor de kinderen, zo blijkt.
I’ll keep you posted.
Op naar de website van PARC