Bloggers vinden het fijn om bekentenissen te doen. Middels TAG’s is dit een eitje. Een hele leuke vond ik deze over je eetgewoontes en hoe vreemd ze soms kunnen zijn. MamaExpert deelt de hare met jou. Wat noemt zij tien rare eetgewoontes ?
1| Ik eet nooit vlees op de boterham.
Er was een tijd dat ik vegetarisch dacht te worden. Ik was toen nog al met de lijn bezig en hield mezelf voor dat vlees een dikmaker was. Na drie weken vechten tegen steak- en kalfzwezerikverleiding, verwees ik deze poging tot gezond doen naar waar ie hoorde – de kast van Nooitgedachtland. Alwaar ook pogingen tot boterloze boterhammen en nooit meer Fanta in steken. Ik hield er dan een wel een degoût aan over voor salami of hesp op mijn boke, tegen een goeie hamburger op tijd en stond kan geen enkele gezondheidgoeroe op.
2| Ik eet mijn eitje altijd met een boterham met jonge kaas.
Enfin, mijn gebakken eitje. Dat moet een paardenoog zijn. Heerlijk om in die oranje drab mijn bij voorkeur bruine boterham met goede boter en een fijn stukje jonge kaas te stoppen. Mijn perfekte ontbijt is dit – tesamen met een warme chocomelk zoals mijn oma die maakte. Melk opwarmen en er pure chocolade in laten smelten.
3| Eet ik een boterham met jonge kaas, wil ik daar chocolade bij.
Mijn man begrijpt deze echt niet. Maar hoewel ik alleen kaas of beleg op mijn boterham wil, vind ik dat altijd te droog. Ik denk dat dan te counteren met iets erbij – chocolade graag !
4| Ik lust geen bier !
Shame on me in een bierland als België. Over het algemeen drink ik gewoon weinig alcohol. Tijdens mijn zwangerschappen beperkte ik bewust alcohol tot een minimum. Nu interesseert het me niet meer zo veel. Ik beperk me tot een glas goede witte wijn bij een BBQ – na een tweede stijgt de alcohol naar mijn hoofd en word ik alleen maar vervelend.
5| Ik eet bij alle aardappelvormen mayonaise.
Helaas is mayonaise één van de twee enige foodzwaktes die ik heb. Dat en frietjes – die zou ik ook één keer per week kunnen eten. Mayonaise eet ik bij zowat alle aardappelenvormen, van gekookte petatjes over de gebakken naar de gestampte varianten toe. Guilty – guilty als helllllll !
6| Ik eet zelden of nooit korsten.
Ik eet nooit mijn korsten op, niet van boterhammen, niet van pizza en niet van kroketjes. De korstenaffaire is dan ook de reden van waarom ik bijna nooit pizza of kroketjes eet en voluit voor spaghetti of puree kies.
7| Ik hou van politiek incorrect eten.
Shoot me – maar ik ben gek op ganzenlever, varkenswangetjes, kalfszwezerikken en lamsvlees. Alles wat ultraschattig wordt bevonden of uitgespuugd wordt door de goegemeente, omdat ‘de dieren zo zouden afzien’. Ook hier pleit ik schuldig en buig nederig het hoofd.
8| Ik ben een petattefreter. Rijst is voor de koeien !
Ik heb absoluut niets tegen Aziatisch eten, maar rijst vind ik flauw en vlak. Alleen met een flinke klets saus erover, krijg ik het in mijn holle tand. Geldt ook voor spruiten en broccoli. Eet ik als t me wordt aangeboden, maar dan wel verzwolgen in de saus.
9| Ik leer mezelf ongezonde eetgewoontes af door weddenschappen te winnen.
Ik heb in mijn leven best wel wat ongezonde foodverslavingen gehad. De meesten waren geen lang leven beschoren, want doofden gewoon uit – wegens waarschijnlijk genoeg gegeten. Dat was het lot van bijvoorbeeld chocolade met hazelnoten en vanillewafels. Meer hardnekkig was de drang naar Fanta. Daar dronk ik op bepaald moment t w e e hele blikjes van per dag. Dan waren er ook de belegde broodjes – er was waar ik werkte een steengoede traiteur die superlekkere broodjes maakte met (tja) veel mayonaise. Daar gingen er ook t w e e kleintjes per dag vlot naar binnen. Op een gegeven moment hadden de weegschaal en ik hier schoon genoeg van. Dus gingen we een weddenschap aan met een vriend – dat ik een jaar zonder Fanta kon en belegde broodjes. Ik herviel slechts één keer, maar viel meer dan acht kilo af.
Na dat jaar drink ik slechts af en toe nog s frisdrank en dan nog steeds liefst Fanta – maar tegenwoordig moet dat helemaal de duimen leggen tegen de nieuwe Spa Citroen.
De belegde broodjes ? Daar doe ik af en toe aan – hoogstens een keer of twee per maand – is ook te duur, he.
10| Hoewel Vlaming in hart en nieren, is niet alle Vlaamse kost aan mij besteed.
Ik haat witloof en rijstpap. Krijg het er écht niet in. Van pompelmoes en aanverwante bittersmaken moet ik overgeven. Voor de rest eet ik doodgraag en ben ik altijd bereid om nieuwe smaken te ontdekken. Hoewel papaya mag blijven hangen waar ie hangt, want dat vind ik ook niks.
Welke rare eetgewoontes hebt u zoal ? Wat vindt u lekker en wat spuugt u zo weer uit? Ik ben erg benieuwd naar uw antwoorden – doedoei xx
2 thoughts on “Tien gekke eetgewoontes | TAG”
Awel he vroeger was ik een ketchup freak, overal moest dit bij tenzij er een andere warme saus was. Nu eet ik dat nog graag eens met frietjes. Maar eigenlijk liever geen saus meer. Qua eten voor de rest eet ik graag alles behalve asperges. Maar bier vind ik ook niet lekker hoor, wijn en andere alcohol ook niet. Maar in eten is dat wel lekker hoor. Ach ik zorg dat mijn kinderen alles proeven en hoipelijk later ook veel lekker vinden.
Ik eet graag: asperges, vol au vent, frietjes, advocadopeer, kaas, oesters, garnalen/scampi’s, alle Italiaanse/Siciliaanse en Japanse gerechten.
Spruiten, konijn en ganzelever lust ik totaal niet, ik spuug het er meeten uit.