In deze blogpost, maken we een
biscuit met een chocoladen topping en marsepeinen roosjes. Ideaal voor Valentijn, maar ook voor andere gelegenheden.
Wie wil kan op onze Facebookpagina tutorials vinden – korte filmpjes waarin de handelingen worden uitgelegd.
Benodigheden
330 gram bloem
5 eieren
35 ml water
Keukenrobot
Oven – voor te verwarmen op 180 graden
Zo pak je het aan
1| De voorbereidingen van de taart
Doe de eieren in de keukenrobot. Laat deze even draaien, voeg dan de bloem en het water toe tot je een homogeen mengsel hebt. Neem hiervoor de tijd – een tiental minuten ongeveer. Zo bekom je het deeg van onze bisquit.
Dit deeg stort je in de vorm – hier is dat een hartje voor een late Valentijn. Steek in de oven en bak het zo’n 35 minuten op 180 graden. Doe straks de priemtest, om te kijken of ie gaar is. Steek een schone breipriem in het deeg. Blijft er wat aan de priem hangen, is ie nog niet klaar. Tijdens het bakken, kan je aan fase twee beginnen.
2| Het maken van de marsepeinen rozen
Leg bloemsuiker op de ondergrond waarop je gaat werken. Dan zal de marsepein niet gaan kleven. Rol van de roze marsepein een ‘worst’ van ongeveer 12 cm. Maak hiervan 8 gelijke stukken. Deze stukken leg je tussen een plastieken A4-mapje of twee plastieken vellen en druk je met de duim plat. Maak hiermee de rozenblaadjes. Dit vergt wat oefening.
Voor de groene blaadjes gebruik je een uitsteekvormpje, oa. te verkrijgen bij AVEVE. Handigaards gebruiken een fijn mesje, om de nerven mee aan te zetten.
Als het gebak klaar is, laat je hem afkoelen.
De afwerking
Laat 500 gram donkere chocolade smelten au bain marie. De hoeveelheid van je chocolade is natuurlijk erg afhankelijk van hoe groot je taart is. Wil je een glanzende topping, meng dan een soeplepel maïsolie bij je chocoladen mengsel. Je kan ook voor andere toppings kiezen : roomboter, suiker en nog veel meer.
Daarna de chocolade over de bisquit gieten en afwerken met de rozen.
Voilà, onze bisquit is klaar ! Smakelijk !
Ook thuis in het bakken ? Foto’s en recepten altijd van harte welkom in de reacties. Heb jij een suggestie voor een kookpost ? Ik hoor het graag van jou!
5 thoughts on “Chocoladen bisquit met marsepeinroosjes”
Ziet er lekker uit ! Marsepein is bovendien mijn favoriet snoepgoed.
Voor mij zo niet – is te zoet. Voor deze maakte ik een uitzondering, al is t bloemetje te mooi om op te eten eigenlijk !
Voor mij zo niet – is te zoet. Voor deze maakte ik een uitzondering, al is t bloemetje te mooi om op te eten eigenlijk !
Hallo Nele, ik kom weer eens bij mijn favoriete Vlaamse bloggende mama binnenvallen!
Deze taart ziet er echt geweldig uit! Digitaal petje af!
En nu ga ik even verder lezen op je site 🙂
Ik wens je alvast een fijn weekend!
Haaaaai, tof dat je er weer bent ! Ook jij bent mijn allerliefste Nederlandse blogger ooit !
C ya on the web