Wie MamaExpert volgt op instagram, zag het al voorbij komen. Uw favoriete blogster is sinds kort into het groen. Ik ben verliefd geworden op het thuistuinieren, de zogenaamde home gardening of de urban gardening – al wonen wij niet zo zeer in ’t stad.
Nieuwe lente, nieuwe groe(n)ten
Heeft ikke altijd wel met de lente, moet ik toegeven – zodra de eerste lentestralen doorheen het wolkendek priemen heb ik zin in iets nieuws – en dit keer kocht ik mezelf en mijn gezin een urban tuintje, een kruidentuintje meer bepaald.
Door het bloggen ben ik namelijk meer en meer geinteresseerd geraakt in koken en in lekker eten. En wat heb je nodig als je een jef-kok (pun intended) pretendeert te zijn? yup, een kruidentuintje. Want het is lekker en het staat nog eens fleurig ook, zo in je keuken. Gisteren heb ik de basilicum al gebruikt om bij onze pastinaakpuree te pleuren. En elke avond maak ik mezelf een heerlijke kop Marokkaanse thee met de Marokkaanse munt. Voorts heb ik nog laurier en bieslook en rozemarijn.
Wist je trouwens dat er groenten zijn waaruit je altijd opnieuw kan kweken? To infinity and beyond!
Ik zeg dit maar omdat ik in het kader van de #urbangardening overweeg om het ’s uit te proberen. Geinig voor de kids ook.
Maar eerst een kijkje op mijn kruidentuintje –
Zeven ‘eeuwige’ groenten
Lente-ui
Zet de lente-ui met de wortels in een glas met water en op een plaats met veel licht.
Look
Look maakt erg gemakkelijk wortels aan en groeit als kool, zodra je ‘m in het water zet.
Chinese kool
Zet de wortels van de plant in water en laat het staan op een goed verlichte plaats voor een week of twee. Daarna kan de plant in een pot worden gezet.
Wortel
Verwijder de topjes met het groen van de wortel en zet deze in een bak met water. De worteltopjes zullen opnieuw gaan schieten.
Basilicum
Als de basilicumplantje een centimeter of 3 à 4 is, zet de steeltjes in een glas met water, dat je in de directe zon zet. Zodra dit experimentje ongeveer twee maal zijn lengte heeft, plant het in je tuin. Nog voor je het weet, heb je een volwassen basilicumgroeisel.
Selder
Net zoals bij de wortels, snij je het bovenste van de selder af en zet het in een kopje met water. WARM water weliswaar. Op een zonrijke plaats zullen er blaadjes ontspruiten in het midden van de selder, waarna je het in de tuin kan zetten.
Koriander
Ondergedompeld in water, maakt ook koriander nieuwe wortels aan. Daarna verhuis je het naar zijn eigen plekje in je hof.
Voilà, zeven groenten die nu voor altijd jouw keuken zullen opfleuren, om over je maatlijden maaltijden niet te spreken.
Abonneer je NU op MamaExpert’s YouTubekanaal !
Q: Welke groenten heb jij al eens geteeld en zijn minstens even gemakkelijk als bovenstaande lijstje?
5 thoughts on “Zeven groenten waaruit je eeuwig kan kweken”
Oh dat vind ik leuk!! De look is bij mij ook heel snel, ik ga de rest proberen ?
Judith onlangs geplaatst…Tijd voor shorts en gladde benen
Malabar spinazie ook eens proberen. Je kan de blaadjes plukken en de plant blijft groeien.
Dank je voor je reactie. Will keep that in mind.
Wij hebben altijd een basillicum plantje in de keuken staan. Dat ding blijft maar groeien en nieuwe blaadjes maken! haha. Normaal doen we echt heel lang met zo één plantje (tenzij er natuurlijk verschillende mensen hier in huis plots tegelijk een heleboel recepten bovenhalen met basillicum ;p)
Hanne onlangs geplaatst…Glimlachlijst #11
Dus eigenlijk moet je proberen om zo lang mogelijk dat plantje te houden. Ooow, ik was hier al hopen recepten met basilicum aan het opzoeken.